zingana hotel bafoussam

zingana hotel bafoussam
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

8 błedów popełnianych przy docieplaniu1. Budynek nie zostaje zabezpieczony przed dociepleniem.
Ważne jest, aby dokonać wszelkich starań podczas wykonywania docieplenia. Między innymi musimy zadbać o czystość okien. Dlatego też każdy fachowiec, powinien je okleić folią, a każde rusztowanie otoczyć siatką, która zabezpiecza elewacje przed wiatrem i promieniami słonecznymi, dzięki czemu wszystko schnie równomiernie.
2. Złe podłoże
Nasza ściana musi mieć dobrą gładkość, nośność, musi być równa i odpylona, aby klej dobrze się na niej trzymał. Nie może być na ścianie żadnych pleśni.
3. Kolejność prac
Klej, a później siatka. Zdarza się że fachowcy robią odwrotnie a dodatkowo nakładają na siatkę tynk cienkowarstwowy przed gruntowaniem. Powierzchnia jest wtedy bardzo nierówna.
4. Słabe mocowanie izolacji
Klej musi być nałożony starannie. Kołki i kotwy umacniające powinny zatapiać się na 5 cm.
5. Izolacja termiczna bez osłony przed wiatrem
Wszystkie materiały termoizolacyjne muszą być chronione przed atmoferycznymi czynnikami. Ściany ocieplane wełną mineralną muszą być osłonięte dachem, styropianem muszą być chronione przed nasłonecznieniem. Każdy mały błąd skutkuje złymi efektami naszej prac przy dociepleniu. Trzeba bardzo uważać.
6. Brak listwy startowej i wywinięcia siatki na styropian.
Bez tego, styropian jest narażony na różne czynniki atmosferyczne jak i ze strony fauny i flory. Może łatwo popękać.
7.Brak systemu mijankowego.
Szczeliny pomiędzy płytami ocieplenia musza być izolowane dwoma warstwami, muszą być starannie obrabiane. Muszą się przesuwać na nich styki. Bez tego ściana będzie nierówna.
8. Nieprawidłowo wykonane nadproża
Muszą być osłonięte od strony zewnętrznej tym samym materiałem co ich cała powierzchnia. Musza być wykonywane starannie i z dużą uwagą.

Zobacz także: pozostąłe wpisy o budownictwie:

About the author /


1 komentarz

  1. domek

    Na jakim skrypcie jest ten portal internetowy zbudowany?

Ostatnio dodane: